Січень - Путильський ЗЗСО

Перейти до контакту

Січень

Новини > 2019
29.01.2019

Сьогодні в Україні відзначається День пам’яті героїв Крут.
Учні 9-А класу разом з класним керівником Берлою Іриною Михайлівною відвідали центральну районну бібліотеку. Бібліотекарі Світлана Кондряк та Світлана Бойчук розповіли школярам про одну із най трагічніших сторінок нашої країни – битву підКрутами. Цього дня 1918 року 300 юнаків вийшли на бій проти чотиритисячної армії радянських більшовиків, щоб не пустити ворога до Києва.
Проаналізувавши факти, учні зазначили, що історія повторюється. Адже у наші дні молоде покоління українців веде боротьбу проти значної армії супротивника на Сході. Віримо, що героїзм та жертовність в боротьбі за незалежність України, проявлені у різні періоди історії, допоможуть країні вистояти та перемогти.
28.01.2019

Вже не один рік поспіль 27 січня світова спільнота відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Саме цього дня більше, ніж 70  років тому радянські війська звільнили нацистський табір смерті Аушвіц, що розташовувався на теренах Польщі й де було знищено близько мільйона євреїв із різних країн Європи. Жертвами переслідувань та масових знищень за часів нацизму та Другої світової війни стала третина єврейського народу, у тому числі 1,5 мільйона українських євреїв.
Про цю жахливу сторінку у світовій історії говорили учні 8-Б класу. Моторошні фото, кадри кінохроніки та розповіді очевидців не можуть не вразити. Слів тут не потрібно. Страшні свідчення злочину перед людством перехоплюють подих. Але є віра в те, що все це неможливе у ХХІ ст., адже всі народи світу пам’ятають та вшановують жертв тих часів.
24.01.2019

Кажуть, що пісня, то душа народу. А українська пісня, то напевно, особливе явище у світовій культурі.
Зайвий раз переконатися в цьому мали можливість всі ті, хто відвідав відкритий виховний захід у 4-А класі. Класний керівник Псарюк Н.І. та школярі підготували прекрасну концертну програму, до участі у якій, були залучені і гості, і батьки. Прекрасно звучали твори у виконанні сімейних дуетів, а найбільше емоцій, сміху та оплесків викликала  вікторина “Відгадай пісню”.
Позитивний настрій, мелодійні звуки та чуттєвість нашої пісні це довго грітимуть душу всіх учасників цього прекрасного свята.
21.01.2019

Двадцять років тому, 21 січня 1999 року, на честь проголошення об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в січні 1919 року, Указом Президента України було встановлено державне свято-День Соборності України.
Сьогодні ж український народ разом з усіма українцями світу відзначає 100-річчя проголошення вікопомного Акту Злуки УНР та ЗУНР.
У рамках святкувань у нашій школі було проведено тематичні бесіди, перегляд відеороликів то організовано святкову лінійку, на якій учні 5-11 класів мали змогу дізнатися більше фактів про цю важливу для України подію. Цього ж дня всі вчителі та школярі взяли участь у акції "Одягни вишиванку" та патріотичному флешмобі “Україна – єдина”.
Сподіваємося, що підростаюче покоління юних українців буде гідним ідеалам незалежності, соборності та суверенності, проголошених 100 років тому на Софійському майдані Києва! (Фотогалерея)
Назад до змісту